2020. május 1., péntek

Látjuk a fényt az alagút végén, de..

Április utolsó napján nagy bejelentésre került sor a Kormányinfón. Gulyás Gergely miniszterelnök bejelentette, hogy május 4-én életbe lép majd a határozat, ami szerint a profi, az amatőr és a tömegsport edzések elkezdődhetnek, valamint zárt kapus mérkőzések megtartására is lesz lehetőség.



Az MLSZ korábbi tájékoztatója szerint, a hatályba lépő enyhítéseket követő 20. nap után megkezdődhet a magyar élfutball. Elsősorban az NB1 és NB2-es bajnokságokra vonatkozik mindez, hiszen ott finanszírozni tudják a szükséges egészségügyi eszközöket.

A bejelentés nem azt jelenti, hogy felelőtlenül bármit tehetünk. Azóta kiderült Budapestre és Pest megyére továbbra is vonatkoznak a kijárási korlátozások. Úgy döntöttünk, hogy amíg a megyei (PMLSZ), vagy az országos (MLSZ) szövetség nem ad hivatalos tájékoztatást, addig nem kezdjük el az edzéseket, csupán az online edzések, foglalkozások, feladatok maradnak meg. 


Határozatlan időre tehát, továbbra sem tudunk edzéseket kiírni. Ami a bajnokságokat illeti, korábban említette az MLSZ elnöke, Csányi Sándor, hogy utoljára lesz a Bozsik program, az amatőr utánpótlás bajnokság, rendezvény elindítva, ugyanis ezek nagy tömeget vonzanának. A környező országokban közül Romániában és Szlovákiában is lezártnak tekintik az amatőr felnőtt és utánpótlás bajnokságokat. 

Sajnos a bizonytalanság még mindig része a mindennapjainknak, de látjuk a fényt az alagút végén! 


Amint lesz hivatalos információ a megyei vagy épp országos szövetség által, igyekszünk megosztani azokat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése