2020. március 12., csütörtök

U16: Szép győzelem a Nagykőrös ellen

Szombaton játszotta le első tavaszi hazai mérkőzését az U16-os csapatunk, méghozzá az előttünk álló Nagykőrös ellen. Egy esetleges vereség esetén igencsak nagy hátrányba kerültünk volna a dobogóért folyó küzdelemben, így nem volt más hátra, mint megnyerni egy igazi rangadót.

Az ősz során az ilyen ki-ki mérkőzésekből nem jöttünk ki jól, többször is nagy helyzetekben hibáztunk, vagy éppen nem tudtuk lezárni a találkozókat.
A tavaszias időjárásban, nagy küzdelemre volt kilátás a jó erőkből álló Nagykőrös ellen. A találkozón végig törekedtünk arra, hogy a labda sokat legyen nálunk, és ez rendre meg is valósult. Az első félidőben sok volt a párharc, a mezőnymunka, ám csapatunk több alkalommal is helyzetbe került, de nem sikerült megszerezni a vezető találatot. Ellenfelünknek is voltak ígéretes lehetőségei, ám vagy a kaput sem találták el, vagy Szrapkó állta a labda útját.



A második játékrész álomszerűen jól indult. Már a 47. percben betaláltunk a vendég kapuba, Bodor Tamás remek helyzetfelismerése után. A folytatásban kicsit felélénkült a Nagykőrös, de hiába helyezett ránk nagy nyomást, a kapunk nagyon nem forgott veszélyben, sőt inkább mi álltunk közelebb a második találathoz, mintsem ellenfelünk az egyenlítéshez. Játékban sokkal közelebb jártunk az őszi énünkhöz, mint a nyitófordulóban, amikor esélyt sem adva vert el minket az Aranyszarvas. Ezúttal nem csak a játék, hanem a hozzáállás is mintaszerű volt, mely remélhetőleg megmarad hosszú időre!


Tápiószőlős KSE 1-0 Nagykőrösi Kinizsi SE (0-0)

Tápiószőlős KSE: Szrapkó - Pap, Oravecz, Strohmayer, Komjáti - Mózes, Bodor - Alföldi (Pap 88'), Kukléta, Horváth - Nagy

Nagykőrösi Kinizsi SE: Fehér-Deák - Szabó (Kecskeméti 80'), Boros, Pörge, Kovács (Peturcz 86') - Kelemen (Kovács 45'), Deák, Nagy (Kocsák 91'), Széles (Gödöny 46') - Ondó, Bene (Kudri 45')

Gólszerző: Bodor Tamás
Sárga lap: Oravecz ill. Kovács
Piros lap: ---


A folytatásban egy szabadnap jön (március 13-15-i hétvége), majd Szentmártonkátára látogatunk március 21-én. A tabellán a negyedik helyen állunk 22 egységgel, előttünk az Nagykőrös és Újszilvás csapata áll mindössze egy ponttal. Mögöttünk az Aranyszarvas, Tápiószele, és a bajnokaspiránst Vecsést 4-1 arányban legyőző Tápiógyörgye áll. Izgalmas, és fordulatokkal teli tavasz lesz - egyelőre zárt kapuk mögött!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése