2020. március 2., hétfő

Felnőtt: hazai pályán győzelemmel kezdtünk

Vasárnap 14 órai kezdettel, hazai környezetben is megkezdte a tavaszi szezont felnőtt gárdánk. Az elmúlt heti galgahévízi vereség után szerettünk volna javítani, ám ehhez a azt a Dányt kellett legyőzni, aki az első fordulóban a tabella élén álló Albertirsát verte két góllal. 

A találkozó jobbára nagy mezőnymunkával kezdődött, kezdetben talán a dányiak birtokolták többet a labdát, ám az első tíz perc után már aktívabbak voltunk mi is támadásban. Többször is lövőhelyzetig is eljutottunk, ám a befejezésekbe még hiba csúszott. Két gyors vendég támadás után kellett hátul figyelni, hogy Molnár ne tudja növelni góljainak számát. Már-már többet birtokoltuk a labdát, amikor a félidő hajrájához közeledve többször is szöglettel veszélyeztettünk. Losonczy beadására Bottlik érkezett remek ütemben, és habár próbálkozását kétszer még védte Bene, a harmadik lövése már góllal végződött. A negyvenedik percben megszereztük a vezetést. A folytatásban még akadt két lövésünk, de nem volt benne nagy veszély. 




A második játékrész kicsit nagyobb iramban kezdődött, és habár Németh révén az első lövés a miénk volt, az ötvenharmadik minutumban Galamb egyenlített egy a jobb oldalunkon végigvitt támadás után. A gól sem fogott meg minket, és volt pár ígéretes támadásunk is, ám nem sikerült góllal befejezni. A 61. percben újból szöglethez jutottunk, Losonczy remek beadására újból Bottlik ért oda remek ütemben és lőtte kapásból a hálóba a labdát. Más kérdés, hogy a jegyzőkönyvben Tószegi szerepel, mint gólszerző, de ez nem von le semmit a fiatal játékos érdemeiből. A hátralévő harminc perc rendkívül izgalmas volt, többször is lezárhattuk volna a mérkőzést néhány remek ellentámadásnak köszönhetően, ám a végén Ábrán bravúrja kellett ahhoz, hogy három ponttal kezdjük a tavaszt hazai környezetben. 


Tápiószőlős KSE: Ábrán - Görbe, Gál, Bottlik, Mészáros - Losonczy, Réczi - Tószegi, Németh, Alföldi - Trasser
csere: Tóth, Ifj. Gál, Id. Gál, Szabó 


Dány KSK: Bene - Kálmán, Horváth, Tóth, Céró - Fenyvesi, Palkó, Galamb, Kővágó, Tóth - Molnár 
csere: -

Gólszerzők: Bottlik 2 (jegyzőkönyv szerint Tószegi) ill. Galamb
Sárga lap: Ábrán, Trasser, Szabó ill. Molnár
Piros lap: --

A forduló további eredményei:
Albertirsa SE 5-2 Inárcs VSE
Sül
ysáp SE 2-0 Nyáregyházi SE
Abon
yi KID FC 1-1 Tápiógyörgye KSK
Újleng
yel DSE 2-2 Úri KSK
Pilisi LK II. 3-2 Galgahévíz SK
Dánszentmiklós KSK 3-0 GEAC-FISE

Újszilvás KSE 0-2 Nagykőrösi Kinizsi SE II. 

Immár 8 egységnyi előnye van az Albertirsa csapatának a Tápiógyörgyével szemben. Mi a 9. helyen állunk, 21 ponttal, csakúgy, mint az Abony. Jövőheti ellenfelünk az Inárcs a dobogó alján áll, 30 ponttal, mindez azt bizonyítja, hogy biztosan nehéz mérkőzés vár ránk, de a tabellán 1-2 győzelemmel nagyot léphet, vagy éppen eshet vissza bármely középmezőnybeli csapat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése