2020. június 22., hétfő

2020. Focitábor - I. turnus - 1. nap

A mai napon sportpályánkon, 28 gyermekkel megkezdődött idei első focitáborunk. Öröm, hogy számtalan leányzó is befutott reggel a Sport utcába, bizonyítva, hogy ezt a sportágat nem csak a fiúk űzhetik.



Rögtön a nap elején egy rövid beszélgetés, bemutatkozás és ismerkedés zajlott, ahol a tábor alapvető szabályait lefektettük. A rövid napindító után megrohamoztuk a pályát és ment a folyamatos gyakorlás, három különböző csoportban. Az egyik csoportunk szabadabb körülmények között játszhatott, egy másik a labdaérzékelést gyakorolta, valamint a jelekhez való alkalmazkodást, segítve a kognitív képességeket. A harmadik csoport pedig az Exerlights nevű programmal ismerkedett és sajátította el. A programban 3:3 elleni 4 kapus mérkőzés szerepelt, váltakozó kapu irányokkal, csapatokkal, sőt akár még a folyamatos cserélést is modellezni tudtuk.



A megterhelő délelőtt után az ebéd következett, amit a központi konyhán fogyasztottunk, majd a délután egy rendkívül izgalmas projektmunkával folytatódott. Az angol-magyar 3:6, legendás találkozót kellett feldolgozni, olvasva, rajzolva és különböző feladatokat kitöltve, valamint előadni, hogy a csoport számára mi volt a legfontosabb tanulság.



A délutáni edzésen egy közös reakció és irányokkal történő ismerkedős feladattal kezdődött, majd egy játékállomás és egy szlalomozós, kapura lövéses feladat következett, melyben bőven sikerélményhez, és magas labdaérintés számhoz juthatott mindenki.





Már most várjuk a holnapi napot, ahol Nemes Adri mozgatja meg a gyerekeket ráhangolásként majd két foglalkozáson át jön játékosan a labda, valamint az ebéd utáni vetélkedőre is felkészültünk!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése