2020. augusztus 12., szerda

Népszerűek voltak a nyári táborok

 2020 nyarán egyesületünk két turnusban rendezett napközis jellegű focitábort. A két táborban 54 gyermek vett részt, akik napjaik jó részét a Sport utcában töltötték. A táborban 5 éves kortól egészen 14 évesig jelentkeztek gyermekek, külön öröm volt számunkra, hogy a fiúk mellett rendkívül sok leányzó is aktívan sportolt, ügyeskedett labdával. 


Célunk a folyamatos jókedv mellett a labdarúgói képességek javítása, fejlesztése volt, méghozzá viszonylag játékos formában mindezt. A legtöbb program ideje alatt azért a jókedv alapvető volt. A gyermekek számára rendkívül változatos, és fejlődésük szempontjából kifejezetten hasznos, korosztály specifikus programokat állított össze a szakmai stáb. 

A tábor ideje alatt törekedtünk a gyerekek kommunikációs készségeinek javítására, az egymás iránti felelősségérzet javítására, a mozgás- és egészségfejlesztésre. A kreativitás, a társas kompetenciák, a problémamegoldó gondolkodás nem csak a labdás feladatokban voltak jelen. 


A tábor ideje alatt megismerkedhettek a gyermekek remek kiegészítő sportágakkal, mint például a Teqball, a lábtoll, köszönhetően a Nagy Máténak és csapatának Tápióbicskéről, a freestyle, hála az 2020-as EB (ami 2021-ben lesz...) egyik arcának, Lipták Zoltán, Lippinek. Az első táborban még a tollaslabda is előkerült a LivingSport által. Az Exerlights programot a Ceglédi VSE klubjának, valamint a korábban már beszerzett Samicap edzéseszközzel is találkozhattak a gyerekek. 


Szerettük volna, ha a gyerekek kondicionális képességeit is megeddzük kicsit, ebből a szempontból hívtuk meg Nemes Adriennt a Viking SE személyi edzőjét, valamint a helyes táplálkozás okán jött el hozzánk Halas Eszter. 

Szeretnénk köszönetet mondani továbbá a Központi konyhának, akik az étkezésért feleltek, valamint a Kiss Pékségnek a finom reggelikért. A tápiószentmártoni strandnak, hogy fogadtak minket a második turnus végén. Az önkéntes szülői felajánlásokat, és lelkes segítőknek egyaránt köszönjük, hogy megvalósulhatott ez a két csodás hét. 



Köszönjük azoknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ez! Jövőre találkozunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése