2020. július 27., hétfő

2020. Focitábor - II. turnus - 1. nap

A mai napon kezdetét vette az idei második turnusunk a Napközis jellegű focitáborunkban. A mostani táborba 26-an jelentkeztek előzetesen, és csodás idő várta őket az első napon.



A délelőtt egy gyors eligazítással kezdődött, a heti tematika, a nap felépítése, illetve a jó hangulathoz való szabályok lefektetése után egy 30 perces közös foglalkozás következett. A labda érzékelés, a játék az irammal, a különböző cselek begyakorlása és a játékos feladatok sokasága után mindenki elfogyasztotta a tízórait, amit ezúttal is a Kiss Pékségnek köszönhetünk.


A délelőtti második foglalkozás hosszabb volt, itt három csoportban dolgoztak a gyermekek, életkoruknak megfelelő társakkal. Az egyik pályán a koordinációt próbáltuk fejleszteni reakciónkkal különböző jelekre. Egy pályán kötetlenebb egymás elleni játék volt terítéken, míg a harmadik állomáson 1 az 1 elleni feladatok voltak, melyben a test mellett bőven megdolgoztattuk a fiatalok agyát is, mely elengedhetetlen a mai futballban.




A központi konyhán megebédelve elkészítette mindenki a saját névtábláját, ezzel is segítve a holnapi gyorsabb kommunikációt, az egyik meghívott vendégünkkel, Eszterrel.

A délutáni edzés újfent nagyon mozgalmas voltak, szintén három csoportban dolgoztak az ifjak. Az egyik pályán az átadásokat-átvételeket gyakoroltak egy összetett feladat során, újból volt egy játékos állomás, valamint minden csoport megpróbált egy 2 az 1 elleni játékot játszani, melyben a társas együttműködést immár védővel szemben is kellett gyakorolni.



Az uzsonna mindenkinek alighanem jól esett, kipipáltuk a napi két kihívásunkat is, melyben mindenki örömét (Bottle flip) és kihívását is (Puskás-csel időre) megtalálhatta.


A holnap délelőtti programban két edzés szerepel, valamint a délutáni vendégünk Halas Eszter lesz, aki Budapestről érkezik hozzánk. A fiatal, rendkívül sportos hölgy a táplálkozási szokásokat mérte fel a magyar élsport utánpótlásában, ebből diplomázott és immár dietetikusként dolgozik több magyar labdarúgó utánpótlás műhelyt mérve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése