2020. december 29., kedd

Jótékonykodás Karácsony előtt


 Októberben fogalmazódott meg a gondolat, hogy idén Karácsonykor egy olyan célközösség számára szeretnénk felejthetetlen ünnepet varázsolni, akik rendkívül sokat szenvedtek, és nagy megpróbáltatásnak voltak kitéve a 2020-as esztendőben. A tavaszi Sportbálra kapott, az NB1-es Diósgyőri VTK labdarúgói által aláírt labdánkat pedig árverésre is bocsájtottuk, hogy az ebből befolyó összegből a helyi idősek otthona számára idén, Mi készíthessük el és adhassuk át a karácsonyfát. 



A Facebookon lefolyó árverésen végül Gallai Csaba licitálta a legnagyobbat, így nevét joggal emelhetjük ki, hiszen segítsége nélkül aligha valósulhatott volna meg a víziónk. Az árverés után nagyszabású segítségeket kaptunk, ugyanis volt, aki anyagiakban, volt, aki a fenyőfa beszerzésében, és volt aki eszközökben szerette volna segíteni a karácsonyi ajándékunkat. Ezúton is hálánkat fejezzük ki számukra! 

A december 13-án felállított, és feldíszített fa végül egy nappal később, 14-én hétfőn este került át az idősek otthonába. A felállított karácsonyfát még a sporttelepen díszítettük, így meglehetősen nagy kihívás volt az átszállítása, de hála fiatal játékosainknak, megoldottuk a feladatot. Segítségük nélkül nem sikerülhetett volna ez a nagyszabású segítség. 




A fényárban és pompában úszó karácsonyfa méltó helyére került, az idősek otthona lakói számára pedig reméljük, hogy megadta a reménysugarat.

Mindennél találóbb talán Antoine de Saint-Exupéry egyik leginspirálóbb idézete: "A mosollyal fizetni lehet. A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni." 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése