2021. március 9., kedd

Felnőtt: Megizzasztottuk az Inárcsot, újabb pont a zsákban

 Szombaton, hazai környezetben is bemutatkozhatott felnőtt alakulatunk. Az őszi szezonról áttolt, Inárcs elleni 15. fordulós találkozón nem mi voltunk a favoritok, de ismerve ellenfelünk helyzetét volt okunk bizakodni. Elszánt, harcias játékunk után újabb pontot tudhatunk magunkénak, immár 3 forduló óta tart veretlenségünk, ezalatt 5 pontot gyűjtöttünk. 



A találkozót támadó felfogásban kezdték a csapatok. Mindkét fél igyekezett hátul kevés kockázatot felvállalni, előrefelé pedig kezdeményező módon keresték a párharcot. Az alaphangot, Németh közel 35 méteres szabadrúgás-gólja adta meg, mely után már öt percnyi játékot követően vezetéshez jutottunk. A gól után kicsit tudat alatt mélyebben védekeztünk, ellenfelünk fentebb tolta játékát. Ezáltal labdaszerzéseink után nekünk is jutott bőven terület mögöttük, Tószegi már majdnem a második találatunkat szerezte, de az oldalhálóba durrantott. A 34. percben egy kis szögletnél maradtunk kicsit le, és egy megpattanó átlövés után Borbély egalizált, mely a szünetig nem változott, habár az Inárcs ekkor nagy erőket tett érte. 

A második játékrésznek szintén elszántan vágtak neki a csapatok, érezhetően fontos pontokat jelentett a mérkőzés mindkét fél számára. Igazán nagy helyzet egyik csapat előtt sem volt, ám az átlövések, a beadások mindig rejtettek magukban némi veszélyt. A 60. perc után egy bal oldali támadás után középre gurított labdát Kiss Attila juttatott a kapunkba. A folytatásban sürgőssé vált a dolog számunkra, ám egy kis hiba hol az utolsó átadásba, hol a befejezésbe, de mindig csúszott. Egy előre vágott labda után Tószegi ment volna el a jobb oldalon, ám a tizenhatosra érve buktatták. Németh a tizenegyest gólra váltotta, így rendkívül nyílt utolsó 15 percre volt kilátás. A mérkőzés eredménye nem változott, habár mind a két csapat betalálhatott volna még a hátralévő időszakban. 

Tápiószőlős KSE 2-2 Inárcs VSE (1-1)
Gólszerzők: Németh (2) ill. Borbély, Kiss

A három forduló óta tartó tavaszi menetelésünk eredménye eddig öt pont, mely után bizakodhatunk az Abony elleni 16. fordulós mérkőzés előtt, bár néhány nehézséggel szembe kell majd néznünk március 13-án is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése