2021. március 16., kedd

Felnőtt: Újból pontot szereztünk, ezúttal az Abony ellen

 Szombaton játszottuk le a tavaszi szezon hivatalosan első játéknapján, amikor is az Abonyi Kid FC látogatott hozzánk. Az őszi összecsapáson 7-1-es vereséget szenvedtünk, így a motiváció ott dolgozott bennünk, hogy visszavágjunk a súlyos vereségért. A csapatunk jobbára kicserélődött már, nagyobb álmaink is lehetnek, de most továbbra is tartani akartuk tavaszi veretlenségünk. 



A mérkőzés nem kezdődött gyenge iramban, de a helyzetek helyett a mezőnymunka volt leginkább jellemző, és a legtöbbször a beadások után lehetett azt érezni, hogy veszélybe kerülhetnek a kapuk. A 19. percig kellett várni az első gólra, ekkor Kozák beadását Kállai juttatta a kapuba, vezetést szerezve a vendég gárdának. A folytatásban is a legfőbb veszélyt a pontrúgások jelentették, kissé mezőnyfölénybe került az Abony. A félidő vége előtt Réczi előtt adódott egy ziccer a vendégek figyelmetlensége után, ám fiatal játékosunk a kapufára lőtt. 

A fordulást követően motiváltabban léptünk a pályára. A párharcokba jobban beleálltunk, kezdtük átvenni a tempó diktálását, és habár a labdát nem tudtuk birtokolni olyan mértékben, ahogy terveztük, de látszott, hogy ez másabb játékrész lesz. Volt, hogy az Abony tanyázott percekig a kapunk előtt, és végzett el zsinórban 4 szögletet, de volt, hogy mi teszteltük Szabó Bence kapust a túloldalon. A véghajrá rendkívül nyílt lett, és Réczi indítása után Szabó ugrott a kapusnál is magasabbra, és szerzett közel 16 méterről fejjel gólt. Mint később kiderült ez a gól pontot is jelentett számunkra, méghozzá a tabella harmadik Abony ellen. 

Tápiószőlős KSE 1-1 Abonyi Kid FC (1-1)
Gólszerzők: Szabó Tamás ill. Kállai István

A folytatásban március 21-én Dányba utazunk, ahol az elmúlt időszak eredményei alapján egy rendkívül gól gazdag és fordulatos összecsapásra van kilátás, de nagyon reméljük, hogy a mi szánk íze szerint alakul majd az eredmény, míg március utolsó hétvégéjén jön az Újszilvás elleni szomszédvár rangadó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése