2020. november 13., péntek

Futsal: Változás!

 A 2020-2021-es szezon téli időszaka egyelőre nem feltétlen a futballról, futsalról szól. Ennek ellenére a szövetségünk elindítja rendkívül szigorú protokoll mellett a futsal7végét, és mivel sok csapat érdekelt, így kizárási díj nélkül vissza lehetett lépni, amennyiben egy csapat nem szeretne részt venni a versenysorozatban. 





Mi kikértük a gyermekek és a szülők véleményét, és habár az anyagiakban könnyen lehet, hogy megérezzük, de igyekeztünk egy olyan döntést hozni, mely ezúttal a közeg érdeke, mintsem a klubé, így az U13-as korosztályunkat visszaléptettük (kizárás) a futsaltól, míg az U15-ös, U17-es valamint felnőtt csapatunk nevezését továbbra is fenntartottuk! 

Rajtunk kívül egy nap alatt 25 egyesület tette meg mindezt már, és alighanem továbbiak is várhatóak. Legérzékenyebben egyelőre a MozGo Nagykőrös visszalépése érint minket, ugyanis mind az U15-ös, mind pedig az U17-es mezőnyben találkoztunk volna velük.


A szövetség szabályai szerint tilos lesz a helyszínen öltözni, öltözőt használni, kerülve az egymás utáni mérkőzések esetén való fertőzésveszélyt, így már mérkőzésszerelésben kell a helyszínre érkezni, valamint a sportcsarnokba való belépéstől fogva végig kötelező a maszkhasználat, egészen a bemelegítés kezdéséig. A mérkőzések zárt ajtók mögött fognak zajlani, és a játékvezetőkön kívül csak a két csapat játékosai valamint legfeljebb csapatonként 2 szakember tartózkodhat a sportcsarnokokban. 

Időközben információt kaptunk, hogy egyelőre a téli termi Bozsik torna és fesztivál elhalasztásra kerül, a közeljövőben (,de talán az egész téli időszakban) ezen versenyekre nem kell majd számítani, valamint a labdarúgó szövetség korábbi döntésének értelmében, a Bozsikos korosztályos semmelyik ki nem állása után  nincs szankció, sem írásbeli, sem pontlevonásos formában, így a korábbi, U9-es fesztiválról való távolmaradásunk is el lett nézve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése