2020. november 3., kedd

Komoly eszközökkel ismerkedhettünk

Az elmúlt hét során két napon is egy új, innovatív edzéseszközzel ismerkedhettünk, valamint egy ízben játékosaink is kipróbálhatták. Az eszközök nemrégiben kezdtek elterjedni hazánkban, sőt, egyelőre igencsak gyerekcipőben jár, de annál jobb szakemberek használják mindezeket. 



A Toca Football edzésen részt vett: (balról) Oravecz Kristóf, Kis Erik, Nagy Dávid, Kukléta Patrik, Bodor Gergő, Bodnár Alex

A keddi nap során, korosztályos edzőnk, Németh István volt a Reaction Hungary BlazePod vendége a csepeli Csep-Gól pályán, ahol egy rendkívül érdekes eszköznek a használatába nyerhetett betekintést az edzőnk. A BlazePod lényege igazából egy folyamatosan változó, pont a mai korra kifejlesztett eszköz, melyben a játékosság, a virtuális élmény, a gyorsaság, a koncentráció egyaránt jelen van. Az erős ledekkel felszerelt eszköz telefonról irányítható, és szinte bármilyen gyakorlatba bevonható, bármilyen adat leszűrhető egy-egy játékos teljesítményéről, aktivitásáról. Rendkívüli eszköz, hiszen ütés-, és cseppálló is, és rengeteg sportágban elterjedt a használata már. Ezúton is köszönjük Kalmár Adriánnak és Pereszlényi Andrásnak a lehetőséget és remélhetőleg hamarosan tudunk közösen is dolgozni. 



A csütörtöki napon 6 játékos - akik az egyéni képzésben is részt vesznek - utaztak Dunakeszire, ahol a Toca Football nevű amerikai eszközt próbálhatták ki a gyerekek. A új eszközt első körben Pécsre hozták be hazánkba, majd általuk már több nagyvárosban is épül, vagy elkészült az Eddie Lewis által megálmodott több milliós gép. A termék egymás után 18 labdát képes kilőni, mindezt beállítható és telefonról vezérelhető magasságban, erőben és irányban. A fő célja a programnak a rendkívül erős alapok oktatása, majd az abból való további feladatok, és akár posztspecifikus feladatok végrehajtása. A szakemberek között található a korábbi válogatott kapus, aki a Kaiserslautern valamint a Ferencváros és Pápa kapuját is védte, Szűcs Lajos, de a szakmai vezető sem kisebb név. Az a Szanyó Károly irányítja, aki 1996-ban olimpián szerepelt, vezetőedzőként pedig többek között a Vasas NB1-es csapatát is vezette. Egyelőre csak kipróbáltuk az eszközöket, sajnos a beszerzése irreális számunkra, ám idővel remélhetőleg egy partneri kapcsolatot tudunk kiépíteni a rendkívül nyitott, és jó személyiségű bázissal. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése