2021. április 15., csütörtök

U16: Magabiztos győzelem Tószegen!

Vasárnap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei U16-os pontvadászat második játéknapja került megrendezésre, amikor is Tószegre utaztunk, hogy a helyi serdülőcsapat ellen összemérjük erőnk. Az őszi 6-5-ös győzelem során, meggyőző első félidő után, négy gólos előnyt herdáltunk el, és az utolsó percekben vettük vissza előnyünk. Vasárnap, szerettük volna, ha ennyire nem nyögvenyelős három ponttal gazdagodunk. 



A mérkőzés első perceitől kezdve kezdeményező, labdabirtoklásra épülő volt játékunk, ellenfelünk kevés ideig tudta megtartani a labdát. Sok passzra, rengeteg kényszerítőre volt szükségünk ahhoz, hogy megbontsuk ellenfelünk saját térfelét megszálló taktikáját, mindez meg is valósult, ám a dinamika, az átütőerő eleinte hiányzott. A hazaiak tudatosan lassították az időt, valamint szervezettek voltak, így nehéz dolgunk volt. A félidő utolsó periódusa viszont érezhetően jobbra sikerült, ekkor egy szerkezeti váltás után a középen lövőhelyzetbe kerülő Kukléta találta el védhetetlenül a labdát jó 25 méterről, mely után kicsit megnyugtatta a csapatot az előny kiharcolásával. A szünetig nagy ziccer nem történt már, csak helyzetekig jutottunk. 

A második játékrész kompaktabbra sikeredett, ám habár az első 15 perc feledhetőbb volt, a 60. perctől kezdve teljesen felőröltük ellenfelünk. A játék legtöbb elemében feléjük nőttünk, ekkor már ziccereket dolgoztunk ki, ám egy ízben Kézér hibázott a 11-es pontról, majd Horváth döntött rosszul, amikor a kapusba rúgta a labdát. A 67. percben utóbbi nem hibázott, ragyogó ritmusban tolta meg a labdát, és tette a hosszú alsóba azt. A folytatásban is támadásban maradtunk, ám a gól is bennünk maradt, Alföldi-Horváth-Kézér trió is betalálhatott volna, végül Szrapkó Dominik lőtt magabiztosan a hálóba a 77. percben, végleg eldöntve a találkozót. A 82. percben egy kihagyás után Kovás verekedte át magát több védőnkön, és adta be a labdát, amit rosszul szabadítottunk fel, így ziccert teremtve Nagy Balázs elé, aki szépített, ám a pontok sorsa ekkorra már eldőlt. 

Tószeg KSE 1-3 Tápiószőlős KSE (0-1)
Gólszerzők: Nagy Balázs ill. Kukléta Patrik, Horváth István, Szrapkó Dominik

A győzelmünk után a tabella 3. helyén van egy kis előnyünk a Tiszaföldvár és az Újszász csapataival szemben is, de nem feledkezhetünk meg a Rákóczifalva és a JVSE csapatáról sem. A folytatásban lesz egy szabadnapunk, majd április 25-én lenne a Tápiógyörgye elleni területi derbi, de ellenfelünk jelezte felénk halasztási kérelmét, így nincs kizárva, hogy a következő fellépésünk a május 2-i, vasárnapi Martfűi vendégjátékunk alkalmával lesz, ahol újabb lépést tehetünk az üldözőcsoportban elfoglalt érmes pozícióért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése