2021. április 9., péntek

U16: Nyögvenyelős három pont a tavaszi rajton

 U16-os csapatunk a Jász megyei területi korosztályos bajnokságban április 3-án kezdte meg tavaszi szereplését, amikor a Rákóczifalva utazott hozzánk. Ellenfelünk gólaránya okán előttünk állt, és 50%-os mérleggel 12-12 ponttal várta a találkozót mind a két csapat. 



Az első félidő eleje egyértelműen a vendégeinké volt, mind labdabirtoklásban, mind futómennyiségben fölénk nőttek. Egyedül abban bízhattunk, hogy a magasra feltölt védekezésük mögötti területeket be tudjuk játszani, és gólhelyzetet kialakítani. Az idő múlásával bátorodtunk fel a játékban, és folyamatosan váltotta fel az adok-kapok mérkőzést egy tudatosabb, labdát birtkoló játék, mely leginkább a második félidőben csúcsosodott ki. Az első félidőben mindössze egy gólváltást, és néhány átlövés volt feljegyezhető a sok pontatlanság mellett. 

A fordulás után kicsit tudatosabb, alázatosabb lett játékunk, amiben volt veszélye a támadásainknak. Horváth kétszer is kiugrott, majd Nagy-ot fogták meg a lesállás pillanatában, ami után csak a kapus állhatott volna vele szemben. A középpályán több labdát is szereztünk, ami után szépen szövögettük kontráinkat is. A 67. percben Bubori-Kukléta-Szrapkó volt a labda útja, ami után Dominik már csak az üres kapuba gurított. A hátralévő időben a Rákóczifalva ránk jött, ám a támadásait elkapkodta, így egy nyögvenyelős győzelemmel indítottuk a tavaszt, és 9 lejátszott forduló után felléptünk a dobogó 3. fokára, ahol az Újszász és a Tiszaföldvár is 15 egységgel áll, csupán rosszabb gólarányuknak köszönhetően maradtak mögöttünk. 

Tápiószőlős KSE 2-1 Rákóczifalva SE (1-1)
Gólszerzők: Kukléta P., Szrapkó D. ill. Szabó G. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése