2021. június 23., szerda

Focitábor - III. nap

Napközis táborunk harmadik, azaz középső napjához érkeztünk el szerdán. A nyári kánikula átírta kissé a tervezett forgatókönyvet, ugyanakkor tartalmas délelőtt után mozgalmas délután következett. 



A délelőtt során 4+1 pályán zajlottak a foglalkozások, öt különböző életkorú csoportban a sikerélmény biztosításának érdekében. Az első állomás volt úgymond a pihenő pálya, ahol mindenki kedvére tölthette szabadon idejét.
Második állomás volt a növelő-csökkenő játék, ahol 1:1 elleni játéktól kezdve 6:6-ig és visszafelé is sikeresen lejátszottuk egymás ellen a derbiket, gyakorolva a különböző létszám azonos, létszám hátrányos vagy éppen létszámfölényes játékhelyzeteket.
Harmadik állomásnak számított a faljáték, ahol a szélességi és mélységi alapokat próbáltuk előtérbe helyezni, és gondolati szinten ismertetni. 
Negyedik pályánk volt a Bozsik fesztiválról már nagyon is ismert Funinho játék, ami 4 kapus létszám azonos váltójátékról szólt. A játék oldalra való kivitelét és a szélek közötti egyensúlyt, fordítást is előtérbe helyezte, a sok-sok döntéshozatali játék.
Ötödik pályánk volt az 1:1 elleni pálya, ahol a cselezés és védekezés alapfeladatait ismertettük, valamint a kognitív képességre is erősen rámentünk.

A mozgalmas délelőtt után nagyon jóleső volt mindenki számára az ebéd, mely kicsit feltöltötte a brigádot. Visszaérve a nap vendége, Hulik Ágnes érkezett hozzánk, aki jóga, streching és zumba oktató. Ezekből tartott számunkra egy egyveleget. A két fiatalabb csoportunk egy jógás-meditációs foglalkozáson vett részt, ahol a jobb és bal agyféltekét is megdolgoztatta, de az egyensúlyfejlesztő feladatok sem maradtak el. Ezt követően Ági az egész tábort megmozgatta a zumba foglalkozás során. A nagy melegtől a félkész állapotban lévő csarnokban mindenki rendkívül aktívan mozgott, így a koordinációs képességre is kihatott a foglalkozás. A főállásban pedagógiai munkát végző Ági rendkívül gyorsan elnyerte a fiatalok figyelmét, így nagyon hasznos és egyúttal mozgalmas délutánnal lettünk gazdagabbak. A nap zárása már kötetlen  focizásból, pingpongból és játékból állt, ki-ki kedve szerint.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése