2020. február 7., péntek

U15: Már a nyolc között!

Szombaton Albertirsára utaztunk, hogy a felsőház utolsó játéknapján megpróbáljuk kivívni a legjobb nyolcba kerülést. Az Újszilvás, Inárcs és Monor mérkőzések előtt abban lehettünk biztosak, hogy amennyiben 9 pontot szerzünk, úgy biztosan bejutunk következő körbe.

Elsőnek a szomszédvár, Újszilvás jött szembe, akikkel az alapszakasz során már legyőztünk, de ez más mérkőzésnek ígérkezett. Az elején nagyon kapkodó volt a játék, nehezen is találtuk önmagunkat. A hetedik percben aztán Mózes tudott váratlant húzni és megszerezte a vezetést. A folytatás nem volt egyszerű, de Nagy és Kukléta az első félidő utolsó perceiben még betalált, így kicsit megnyugtatóbb volt az előny a szünetre. A folytatásban aztán higgadtabban játszottunk, törekedtünk a labdabirtoklásra, és ez folyamatosan őrölte ellenfelünket. Kukléta mesterötöst rúgott a második játékrészben, maj végül Horváth zárta le a találkozót egy szép akció végén.



A második találkozó az Inárcs ellen volt, akik a forduló előtt még közvetlen riválisnak számítottak a megszerzett 7 ponttal. Álomszerűen indult a találkozó, egy szép támadás után Nagy talált a kapuba, majd Bodor egy üres kapuig játszott találatot szerzett. A folytatás újból meggyőző volt: szinte végig mi birtokoltuk a labdát, ellenfelünk alig-alig jutott át a mi térfelünkre, és csak idő kérdése volt, hogy mikor növeljük előnyünket. Nagy duplázott még a félideig. A második játékrészben tovább tudtunk gyakorolni, és előnyt növelni, gólarányt is javítani. Kukléta góljai mellett Bodor és Mózes talált még az inárcsi csapat kapujába.

Állósor (balról): Nyíri Mihály (elnök), Koncz Sándor, Kukléta Patrik, Szrapkó László, Mózes Bence, Németh István (vezetőedző), Gáspár Sándor (technikai személyzet). Térdelősor (balról): Nagy Dávid, Alföldi Benjámin, Bodor Tamás, Horváth István.


Utolsó találkozón a Monor következett. A tétje a találkozónak annyi volt, hogy számolgatás nélkül kerülünk-e a legjobb nyolcba, vagy pontvesztés esetén akár még ki is eshetünk a kapuból. Egy rendkívül tapogatózó játékot hozó első félidő közepén egy perc alatt szereztünk két gólos előnyt, amikor Bodor és Kukléta talált a kapuba remek csapatjáték után. Az utolsó percben még Nagy is gólt szerzett, ám az ellenfelünk szépített egy remek helyzetfelismerés után. A második játékrész sokkal óvatosabb volt, talán a teher, talán a fáradtság, de végül egy gól nélküli második játékrész után elégedetten nyugtázhattuk, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között! 


TKSE 9-0 Újszilvás KSE (Kukléta Patrik 6, Mózes Bence, Nagy Dávid, Horváth István)
TKSE 8-0 Inárcs VSE (Nagy Dávid 3, Kukléta Patrik 2, Bodor Tamás 2, Mózes Bence)
TKSE 3-1 Monor SE (Bodor Tamás, Kukléta Patrik, Nagy Dávid)



A házi gólkirály 17 találattal Kukléta Patrik lett, aki így értékelte az eddigieket:
"Annak ellenére, hogy a szabadtéri játékra készülünk az év nagy részében, elszántan vágtunk neki a futsal időszaknak is. Az első forduló sikerei után pofonokat kaptunk a Nagykáta mindkét csapatától, de szerencsére hatott, ugyanis Kókán behúztunk két mérkőzést, és a felsőházba jutást elértük. Ott igazán jó, összeszedett mérkőzéseket játszottunk. Bekerültünk a megye 8 legjobb csapata közé, ami páratlan az pályafutásunk, de egyesületünk életében is. Ezt mi sem gondoltuk volna, nagyon büszke vagyok a csapatra és boldog. Nekik köszönhetem azt is, hogy házi gólkirály lettem."





A csapat így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol február 15-én Mogyoródon mérheti össze tudását a KISE (Kőbánya), a SZE-FI (Szentendre), valamint a már ismerős, Nagykáta csapatával. Amennyiben a négy csapatos mezőny 1-2. helyén végez a gárda, úgy a négyes döntőbe kvalifikálja magát, míg ellenkező esetben az 5-8. helyen végez. Ritka, és rendkívül szép eredményt értek már el így is a fiúk, de szeretik megélni az álmaikat - ebben biztosak lehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése