2020. február 20., csütörtök

Visszatekintés a futsal7végére

Górcső alá vesszük a 2019-2020-as szezon téli, azaz futsal7végékkel töltött hónapjait. Az idei esztendőben az U11-es korosztályban két csapatot is neveztünk, míg az U13, az U15, az U17 és szintén újdonság erejével hatott a felnőtt futsal csapat elindítása is.




U11-es csapatunk, mint fentebb említettük két csapatból állt, mindkét gárda végül az alsóházban találta magát. Az I.-es számmal megnevezett csapatunk szebb eredményeket ért el, és bár a legemlékezetesebb találkozó az Ikarus elleni 3-4-re elveszített mérkőzés volt, mindenesetre említésreméltó a küzdelem ami a csapatot jellemezte, és hogy három gólos hátrányban sem adta fel. Kiemelnénk Petrás Mátét, aki nem csak játékával, de góljaival is egyértelműen vezére volt a csapatnak. Nem kevesebb, mint 39-szer talált az ellenfelek kapujába!

A II-es számú csapatunknak kevés babér termett. Sokszor a gólszerzés is nagy örömre adott okot, s habár az eredmény valóban nem volt fantasztikus, az mindenesetre becsülendő, hogy a gyermekek végigcsinálták ezt a húzós három hónapot, és rengeteg időt töltöttek a parketten. A tél legjobb mérkőzése, a Zsámbok elleni 6-7-es vereség volt, amikor habár kikaptunk, rendkívül fordulatos, izgalmakban gazdag találkozót játszottunk. A 11 gólos Bodor Gergő mindenképp említésre szorul, főként úgy, hogy posztját tekintve leginkább védekező feladatai vannak.

U13-as csapatunk rendkívül közel volt a tűzhöz, hogy a felsőházba jusson, de sajnos az eredmények, no meg a hozzáállás néhol hagyott maga mögött kivetnivalót. Erős csoportban (két csapat is a négyes döntőbe kvalifikálta magát), az utolsó játéknapig minden esély megvolt a továbbjutásra, de nem bírtunk elkapni senkit. Az alsóház első játéknapján szerzett hat pont szép teljesítmény volt, főként úgy, hogy csere nélkül álltunk ki. Míg a második játéknapon már három fiatal, 2009-es születésű gyermek is mezt húzott magára, és így sem vallottunk szégyent. Végül az alsóház 4. helyén végeztünk. Kiemelkedő volt a 7 gólos Gál Bence, akire valamennyi alkalommal lehetett számítani, és edzésmunkája is töretlenül lelkes.



U15-ös csapatunk remek telet fut. Az alapszakaszban 12 szerzett ponttal magabiztosan jutott a felsőházba, az elvesztett pontok alkalmával egy betegség-, sérüléshullám is tizedelte a csapatot. A felsőházban rendkívül attraktív és imponáló játékkal, egy döntetlennel a második helyen végezve jutottunk a legjobb nyolc közé, 91 szerzett és mindössze 18 kapott góllal. A csapat játéka sokat fejlődött, kompaktabb lett, és egyre érettebb, mely betudható annak, hogy jópár játékos önszorgalomból látogatja a felnőtt együttes tréningjeit is. A legjobb négybe is bejutott, és a döntőért küzdhet meg a csapat, miután a KISE és a Sze-Fi (Szentendre) csapatát legyőztük a negyeddöntős fordulóban. A Nagykáta ellen ugyan vereséget szenvedtünk, sőt sokáig olybá tűnt, hogy az utolsó mérkőzésen tét nélkül játszhatunk, de nagy akarattal bejutottunk a négyes döntőbe. A legjobb mérkőzéseinket rendre a Nagykáta I. ellen játszottuk, ahol több szurkoló, és szakvezető mondta boldogan, hogy hihetetlen magas színvonalú játékra képes mind a két csapat. Az eddig 34 gólig jutó Kukléta Patrik épp úgy vezér, mint a ziccereket fogó Szrapkó László. Nehéz volna bárkit is kiemelni.

U17-es csapatunk jobbára az U15-re épül, de rendkívül sokat tudott profitálni mindenki a téli 9 mérkőzésből. 16 pontot szerezve, a tabella közepére érkezve értünk el szép eredményt, jobbára fiatalabbakkal. Az utolsó öt mérkőzésen 13 pontot gyűjtöttünk, és szépen zárkóztunk felfelé a tabellán. Sajnos a fizikailag előttünk járó csapatok ellen nagyon meggyűlt a bajunk, de volt, amikor éppen ez vezetett eredményre. Kiemelkedő volt a Sülysáp elleni, utolsó mérkőzésen aratott 2-1-es győzelmünk, ami hatalmas küzdelem árán lett meg, egy megyei I. osztályban futsalozó csapat ellen. Az előjelek biztatóak a tavaszi futsal bajnokságot tekintve. A felnőtt csapatban többször is pályára lépő szélső, Alföldi Máté a gólok 30%-át magára vállalva 11-szer talált az ellenfelek kapujába.





Felnőtt csapatunk számára kicsit másabb a termi légkör, hiszen játékosaink eddig a hagyományos teremfocit űzők táborába tartoztak, és néha bele is estek a futsal játék különös szabályainak csapdájába. A csoportkör során két győzelemmel abszolválták a Tura és a Zsámbok elleni mérkőzéseket, ám a Tóalmás ellen kikaptak, de mindez még továbbjutást eredményezett. A későbbi bajnok, Airnergy nehéz falatnak tűnt és végül az is lett, míg az Újhartyánt könnyed játékkal győztük le. Sajnos így csak a 5-8. helyek egyikén végeztünk, de a célnak, tehát a mérkőzésterhelésnek bőven megfelelt az öt találkozó. Több fiatal is bekerült a csapatba, valamint mindkét játéknap után hangulatos, és közösségformáló vacsorával tudtuk zárni az estét, ami külön értéke az amatőr labdarúgásnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése