2020. február 11., kedd

Utánpótlás: dübörög tehetséggondozó programunk

Aki aktívan követi klubunkat a közösségi hálón, főként a Facebookon, az láthatja, hogy rendre kerülnek fel fotók egy úgynevezett Egyéni képzés mappába. A nyár folyamán indult, majd a rossz idő és a sűrűsödő program miatt ideig-óráig háttérbe szorult, majd az elmúlt hetekben újra egyre aktívabbak vagyunk ilyen téren.






Legfőbb célunk az volt, hogy főként az új eszközeinkkel (Samicap, rúgóháló, koordinációs létra) próbáljuk meg a gyermekeket minél magasabb labdaérintés számhoz juttatni, miközben végig játékosan, nagy kihívásokat állítunk eléjük.

Kiemelt cél még az első érintések pontosítása, az átvételek irányba, mellyel kiküszöböljük azt, hogy később az ellenfélbe forduljanak mérkőzésen a gyermekek. A labdaügyesség, különböző kihívások szintén nagy izgalmat jelent a fiatal labdarúgóknak.



Oravecz Kristóf az U17-es futsal csapat kapusa, valamint U16-os csapatunk mezőnyjátékosa örül, hogy részt tud venni ilyen alkalmakon, hiszen hol kapusként, hol pedig mezőnyben kell helytállnia:



"Az egyéni edzéseken, ahogy a nevéből is kitalálható külön figyelmet kapunk. A legapróbb részleteken is tudunk javítani, hiszen az edző ilyenkor könnyebben javít, hívja fel a figyelmet. Más-más gyakorlatokat ismerünk meg, és rendkívül változatos az eszközhasználat is. Az egyik legjobb érzés, amikor egy idő után saját magad veszed észre a fejlődést. Edzésről edzésre tapasztalható, hogy mennyire is fejleszthető a labdabiztonság. Mindig van olyan, amiben kell fejlődni, és erre maximálisan ideális ez. Pont ezek segítenek azokon a tulajdonságokon, amiken a csapatedzés néha nem tud."





Petrás Máté, aki az U11-es korosztály egyik legkiemelkedőbb játékosa, idén közel 100 gólnál jár már az edzőmérkőzések, a Bozsik tornák valamint a futsal7vége mérkőzései alatt így gondol a programra:





"Jó, hogy új dolgokba is kipróbálhatom magam, másabb mint a normál edzés. Kevesebben vagyunk, így nagyobb figyelem jut ránk, többször lehet gyakorolni, végrehajtani a feladatokat. A fejlődést a lövésekben vettem észre leginkább, de egyre sikeresebb a labdaátvétel és a futás technika is alakult. Kedvenc részem a kapura lövéses edzés, illetve az egy az egy elleni játékok, versenyek. Legjobb eszköz pedig a Samicap, ami segíti a kapáslövést, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen edzéseim vannak."






Megszólítottuk még Lévai Szilviát is, aki ugyan már nem tagja egyesületünknek, ugyanis nyáron a Ferencvárosi TC kiválasztóján megfelelt és az egyik korosztályos csapatához, a Soroksár SC U14 és U16-os korosztályos csapatok játékosa immáron.


"A nyáron vettem rész az edzéseken, annak érdekében, hogy a további életemet Pesten tudjam folytatni, hogy bekerüljek a Ferencváros korosztályos lányfoci csapatába. Gyakoroltuk a mezőnyjáték összes alapvető feladatait, trükkökkel fűszerezve. Rengeteget fejlődtem ezalatt. Volt olyan, amikor a sérült térdemmel foglalkoztunk külön, feladatokat csináltunk annak érdekében, hogy megerősödjön. Ezekért nagyon hálás vagyok. Az edések mindig vidáman teltek, sosem volt olyan, hogy szomorúan zárult volna a edzés. Szerencsére jó edzővel dolgoztam, be is kerültem a válogató után. Ez a korszak alapozta meg a mostani életem, és a jövőm remélhetőleg."






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése