2020. szeptember 8., kedd

Felnőtt csapatunk az Újszilvás ellen szerezte idei első győzelmét

 Vasárnap délután került sor az idény talán legjobban várt találkozójára, az Újszilvás elleni hazai bajnoki mérkőzésre. Mindkét csapat nulla ponttal érkezett a harmadik fordulóbeli derbire, így nem kevés morális tétje volt a találkozónak. A rendkívül népes lelátó ezúttal hazai győzelmet ünnepelhetett.



Mindkét csapat alaposan rendezte a sorait hétközben, több régi-új játékos feltűnt mind a két csapatban. A tét nem volt kicsi, egyik csapat sem akart beragadni a rajtnál a hátsó régióba végérvényesen. A találkozó tapogatózóan kezdődött, ugyanakkor egyik csapat sem riadt vissza a kőkemény párharcoktól, de a játékvezető igyekezett kezében tartani a mérkőzést - hol szavakkal, hol pedig lapokkal, figyelmeztetésekkel. Igazi helyzet egyik csapat előtt sem adódott, csupán lövési lehetőségek voltak azok amik után a kapusoknak játékba kellett avatkozni. Vendégeink a szögleteikkel, míg mi a támadó pontrúgásoknál voltunk leginkább veszélyesek. Az ívószünet után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, többet volt nálunk a labda, ám igazi helyzetig nem jutottunk, és félő volt, ellenfelünk gyors támadói zavart is okozhatnak. Ám a félidő hajrájában Sólyom jobb oldali beadására Németh ért oda, és fejesével 1-0-ás előnnyel vonulhattunk szünetre. 


A folytatásban agresszívabb vendég csapat és egy defenzívebb hazai alakulatot láthatott a szépszámú közönség. Szinte a labdát is csak pillanatokra tudtuk megtartani, kissé statikussá vált az egész játékunk, míg ellenfelünk nem csak játékban, de sokszor lelkesedésben is felénk nőtt. A hatvanadik percben mindez góllá is érett, amikor Dombai szabadrúgása kipattant, Nagy Nándor eszmélt leggyorsabban, és közelről a kapuba piszkálta a labdát. A kapott gól után nehéz volt felpörögni, de sikerült: egy bedobás után Tószegit húzták le a tizenhatoson belül, jöhetett a tizenegyes. A nagy visszatérő, Gonda Tamás volt az, aki a kapuba rúgta a játékszert, noha a kapus még hozzáért. Az ivószünetet követően tudtuk, hogy nagy nyomás lesz rajtunk, ám ezúttal kevésbé volt aktív az újszilvási alakulat, és noha volt lehetőségük az egyenlítésre, pontrúgásaik végig veszélyesek voltak, igazán izgulni nem kellett. Csupán a percek teltek lassabban. 



A győzelem nagyon fontos volt, hiszen elmozdultunk a kiesőhelyekről, ám mindez mit sem ér, ha nem követik újabb és újabb pontszerzések, melyre a következő alkalommal Galgahévízen lesz meg minden esélyünk, a hazai csapat idén még nem szerzett pontot, és reméljük ezúttal nem ellenünk szakad meg másnak a rosszabb szériája. 

Tápiószőlős KSE 2-1 Újszilvás KSE (1-0)
Gólszerzők: Németh, Gonda ill. Nagy 

Tápiószőlős KSE: Oravecz - Görbe, Németh, Bujdosó, Sólyom - Gonda, Bottlik - Ifj. Gál, Réczi, Árpás - Tószegi
csere: Szabó, Tandari, Mészáros, Alföldi, Lázók

Újszilvás KSE: Menkó - Szekeres, Palásti, Atkári, Dömök - Atkári, Bilecz, Tunkel, Dombai - Oláh, Horváth
csere: Tunkel, Nagy, Lévai, Kornyik, Vasas, Menyhárt, Ledacs-Kiss


A forduló további eredményei: 

Abonyi KID FC 8-1 SK Tóalmás
Ecser SE 2-1 Nyáregyházi SE
Újlengyeli DSE 2-5 Inárcs VSE
Tápiógyörgye KSK 1-4 Sülysápi SE  
Zsámboki SE 2-2 Péceli SSE
Úri KSK 2-4 Turai TC
Galgahévíz SK 1-6 Dány KSK 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése