2020. szeptember 8., kedd

Utánpótlás: egy sima, egy fordított

 Az elmúlt hétvégén megindult az új szezon mind az U16-os Jász megyei bajnokságban szereplő csapatunk számára, mind pedig a Pest megyei U14-es Keleti csoportba kerülő alakulatunknak. A fiatalabbak a nagynevű Dabas, míg az idősebbek az új közegben elsőként a Rákóczifalvával mérték össze tudásukat.




Szombaton az U16-os korosztálynak indult meg a bajnokság, a korai indulás után március után végre újból tétmérkőzést vívhattak a fiatalok. Az új csapatban voltak hiányzók ezúttal, s bőven van még cél, és feladat, hiszen habár győzelemmel abszolváltuk a mérkőzést, nagyon tanulófélben járunk. A találkozón gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és két szép egyéni megoldás után már 2-0-ra vezettünk, később tetszetős mélységi indítások után növelni is tudtuk az előnyünket, ám sajnos rendre visszaengedtük ellenfelünk a találkozóba. A csapatvédekezésünkben nagyon sok hibát elkövettünk, ugyanakkor előrefelé szép megoldásaink voltak, de a folytatásban több kell ahhoz, hogy a szorosabb mérkőzéseket is behúzzuk. A támadójáték azért is pozitív, mert nem álltunk le a kapott gólok után, hanem újítani tudtunk. Szép eredményt ért el a csapat, különösen annak fényében, hogy jó páran most játszották első tétmérkőzésüket a legnagyobb pályaméreten. Rendkívül tetszetős környezetben készülő Rákóczifalvának sok sikert kívánunk a folytatásban. 




Az első forduló további eredményei: Tápiógyörgye KSK 5-0 Újszász VVSE, Tószeg KSE 5-9 Tiszaföldvár VSE, Jászberény SE 3-0 Martűi LSE (játék nélkül), szabadnapos: Jászárokszállás. 

Rákóczifalva SE 5-9 Tápiószőlős KSE (3-5)
Gólszerzők: Szabó G. (4), Bede V. ill. Kukléta (3), Horváth (3), Nagy (2), Alföldi 



U14-es csapatunkra rendkívül komoly erőfelmérő várt az első fordulóban, ugyanis az NB3-as felnőtt csapattal rendelkező FC Dabas volt az ellenfél idegenben. Sajnos nem a legmegfelelőbb kerettel tudtunk elutazni a találkozóra, így nem csak az ellenféllel és a meleggel kellett megküzdeni, hanem sajnos önmagunkkal is. A találkozón végig dominált a hazai csapat, ám hátul igyekeztünk a területeket lezárni, egymástért nagyot küzdöttek a fiúk, és a kapuban is extrát nyújtott kapusunk, Falusi Benjámin. A nagyobb, dinamikusabb ellenfél sok lehetőséget dolgozott ki, egy tucatnyi gólt szerzett, és jelenleg mind egyénileg, mind csapatban előttünk tartanak. Elkeseredésre az eredmény ellenére nincs ok, mert a hozzáállásra lehet építeni, valamint fontos, hogy nálunk számos olyan fiatal van, aki még csak ismerkedik nemcsak a futballal, de a nagyobb pályamérettel is. 




Az első forduló további eredményei: Táborfalva KSE 0-17 Szanda Focisuli, Aranyszarvas SE 0-7 Kincsem Lovaspark, Dabas-Gyón FC - Tápiószecső FC később kerül lejátszásra, a Kakucs KSE - Szentmártonkátai KSE mérkőzés elmaradt, míg az Üllői DSE szabadnapos volt. 

FC Dabas 12-0 Tápiószőlős KSE (6-0)
Gólszerzők: Bokros B. (3), Pacsirta J. (2), Jozic M. (2), Janicsák J., Nagy Zs., Dori A., Volentér L. 



A jövőhét során fiatalabb csapatunk szabadnapos lesz, míg idősebb korosztályunk hazai pályán fogadja a Tószeg KSE csapatát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése