2020. szeptember 21., hétfő

Felnőtt: Itthon tartottuk a három pontot

 Vasárnap délután, hazai környezetben fogadtuk a még nulla egységgel álló Tóalmás gárdáját. Nem túl jó ómen volt, hogy egy hete a Galgahévíz csapata is pont nélkül állt - a mérkőzés végét jelentő hármas sípszóig. Ám más mederben folyt a víz ezen a mérkőzésen, hiszen lényegesen összeszedettebben, és egységesebben tudtunk mutatni a pályán ezúttal.



Kezdetben átadtuk a teret a zöld mezes vendégeknek, és próbáltunk a labdaszerzéseink után támadásokat szövögetni, mélységi indításokat keresni, vagy éppen labdát tartani. Az első negyedóra végén - mondhatni a legjobb időben - Árpás talált a kapuba egy szép támadás végén. A gól utáni néhány percben bőven voltak helyzeteink a következő találathoz, ám erre jó hat percet kellett várni, amikor Sólyom tekert 23 méterről szabadrúgásból a kapuba. A vendégek viszonylag kevés veszélyt jelentettek ekkor a kapunkra, és igazából bátran támadhattunk, lezárhattuk volna a találkozót, ám sokszor nem igazán jött össze a gól a folytatásban, csupán a 37. percben, amikor újfent Árpás volt eredményes jobb lábas átlövésével. A félidőre könnyed és magabiztos előnnyel vonulhattunk. 

A folytatásban mindenki kapott bőven elegendő játékidőt, ám ami dühítőbb volt, hogy a kapura már csak elvétve jelentettünk veszélyt, sőt. Inkább vendégeink domináltak a második játékrészben, próbáltak szépíteni, ám Oravecz szép mentésekkel akadályozta meg mindezt. A záró tíz percre még három gólos előnnyel vonulhattunk, ám egy megingás után Lovasi talált a kapuba, majd egy ízben még a kapufát is eltalálták vendégeink, de igazán veszélyben a mai győzelem nem forgott. Ezt a három pontot a csapat egyik rangidősének, Bujdosó Gábornak és kedvesének, Laurának a gyermekének, Gábornak ajánljuk, aki szombat éjszaka született, szerencsésen. 


Tápiószőlős KSE 3-1 SK Tóalmás 
Gólszerzők: Árpás T. (2), Sólyom Á. ill. Lovasi N. 

A forduló további eredményei: 
Abonyi KID FC 6-0 Péceli SSE
Ecser SE 3-0 Inárcs VSE
Tápiógyörgye KSK 2-1 Nyáregyházi SE 
Zsámboki SE 1-0 Turai TC
Úri KSK 0-3 Dány KSK 
Az Újlengyeli DSE - Galgahévíz SK a vendégek miatt elmaradt, így a szövetség 3-0-val az Újlengyel számára jóváírta ezt a találkozót, míg az Újszilvás KSE - Sülysápi SE találkozó elmaradt, pótlásáról később döntenek. 

Győzelmünkkel immár öt forduló után 6 pontosak lettünk, a tabella 11. helyén tanyázunk. Az élen az Abony, a Dány és az Inárcs tanyázik, míg pont nélkül már csak az Úri csapata áll. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése